4.01.2012 г.

Carrefour продава свои търговски обекти във Франция

Строителството на магазина в Стара Загора закъса заради банките

Френската верига хипермаркети Carrefour е продала портфолио от 97 търговски обекта във Франция за общо 365 млн. евро, съобщават от компанията, цитирани от Investor.bg.
Купувач е френският фонд мениджър La Française Real Estate Managers, който е един от най-големите инвеститори в бизнес имоти във Франция.
Сделката има за цел да оптимизира капиталовата структура на компанията, като приходите от продажбата ще бъдат реинвестирани в нови проекти, уточняват от Carrefour.
Хипермаркетите са били собственост на Carrefour Property и са били оперирани от дъщерното дружество на групата Carrefour Market на базата на дългосрочни договори за наем с фиксирани наемни условия, подлежащи на индексация.
Групата ще продължи да оперира въпросните хипермаркети под бранда на Carrefour с първоначален период за наем от 12 месеца и множество опции за подновяване.
За Carrefour не е необичайна практиката да продава някои от хипермаркетите, които доскоро е управлявала. У нас компанията стартира проекта за изграждането на столичния търговски център The Mall, който по-късно продаде на инвестиционната компания Assos Capital за над 200 млн. евро.
Проектът у нас бе съвместна инвестиция на Carrefour S.A. и гръцката компанията Marinopoulos S.A, която държи франчайз правата за развитие на мрежата на Carrefour в Гърция.
Застой в преговорите с банките за довършване на плащанията на средствата, предназначени за окончателно приключване на обекта, е причината за забавеното откриване на магазина на Карфур в Стара Загора (Carrefour). Имаме да усвояваме още части от кредит, но нещата се бавят, съобщиха от Евробилд ООД - фирмата, която е инвеститор в сградата пред ДЗУ и собственик на земята под нея от 2006 г.
По предварителни планове поредният мащабен търговски обект в Стара Загора трябваше да отвори врати за миналогодишния празник на града - 5 октомври. Той е с площ от 20 900 кв.м, от които 5000 кв. м чиста търговска площ. Магазинът е на два етажа и с голям подземен паркинг. Ако парите бъдат отпуснати, обектът ще бъде завършен след не повече от 3 месеца. За това имаме договорки и с изпълнителите. На първия етаж вече площите са заети. Освен магазина на френската верига Карфур, на него ще има още два големи магазина - единият за облекла, а другият за техника, заяви Николай Стефанов, съдружник в Евробилд ООД. Интерес за заемане на площи има и към втория етаж. Инвеститорите си обясняват този интерес най-вече с името на Карфур. Веригата продава най-евтините стоки в Европа и е втора в света след американската Уолмарт.

Няма коментари:

Публикуване на коментар