23.01.2012 г.

Месец ще продължат тазгодишните Празници на розата в Казанлък


Цял месец и половина /19 май - 24 юни/ ще продължат през тази година Празниците на розата, превръщайки се в мултижанров Фестивал на природата, традициите и изкуствата - КАЗАНЛЪК 2012 г. Събитието ще стартира на 19 май с „ОпеРОЗА" - минифестивал, посветен на Емануил Манолов - автор на първата българска опера, написана специално за Казанлъшкия оперен театър и затова неговият акцент ще бъде върху българската класика и нейните съвременни интерпретации.
В празничната програма на Казанлък има музика за всички - от почитателите на етно и джаз, до тези на камерната музика, а също театър, open air спектакли, карнавал, флаш моб, пленери, изложби,уъркшопи, демонстрации, чествания и празнични церемонии, дегустации и конкурси.
"И ако има скептици, които ще възразят на идеята за „фестивал по време на криза" - обяснението е повече от очевидно. Шанс за икономиката,за развитието на туристическата индустрия и повече приходи е именно активността при привличане на повече туристи и предлагането на конкурентоспособни продукти.
Не на последно място е патриотизмът и самочувствието на казанлъчани, защото розата е символ не само на Казанлък, но на България. Затова фестивалът, посветен на този символ, трябва да бъде на ниво, което представя нацията, не само града, известен като „град на розите" и „град на художниците", обясняват организаторите.
До края на месеца програмата ще бъде готова и изпратена до туристическите фирми, които работят на българския и чуждия пазар, през февруари тя ще бъде представена на „Ваканция - Експо", а през март- на ITB Berlin, където има специален акцент върху културния туризъм.

Няма коментари:

Публикуване на коментар