6.01.2012 г.

Спасителят от магистрала "Тракия" Стефан Стойчев е Мъж на годината 2011

29-годишният Стефан от Чирпан, който през миналото лято помогна на много хора да се измъкнат от катастрофиралия автобус на магистралата близо до Пловдив, застана начело в анкетата на Дарик след онлайн гласуване. 6804 души дадоха вота си за него.
В цялата история на класацията Стефан Стойчев е първият обикновен човек, който я оглавява и така слага край на дългогодишната традиция престижната титла да отива предимно при политици и спортисти.
Актьорът Христо Мутафчиев и треньорът по борба Симеон Щерев, които също бяха номинирани за отличието, останаха съответно на второ и трето място. За Мутафчиев гласуваха 435 души, а за Щерев 407 души.
Резултатите от конкурса бяха обявени на церемония в Младежки театър "Николай Бинев".
Стефан Стойчев е човекът, който промени историята на конкурса Мъж на годината. Преди да го спечели, самият той промени живота на много хора, които спаси от катастрофиралия автобус на магистрала "Тракия".
Оттогава и неговият живот е по-различен. До преди да бъде съкратен в навечерието на Коледа, 29-годишният Стефан работеше като комбайнер. Сега е част от екипа на общината в Стара Загора като шофьор. Мечтае да бъде пожарникар. Женен е и има малка дъщеря Преслава.
Семейството му, както и родителите му, присъстваха на церемонията в Младежки театър, на която той беше обявен за Мъж на годината 2011. Стефан Стойчев вече е притежател на уникална сабя, на която е гравирано името му. Връчи му я изпълнителният директор на Дарик Радосвет Радев. Заради старо поверие Стойчев я откупи от Радев с монета. Според вярването така тя никога няма да застане между двамата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар