26.01.2012 г.

Павел баня вкара първия в историята си депутат


Първият в новата история на община Павел баня народен представител вчера положи клетва в Народното събрание.
Това е 32-годишният Христо Георгиев Чаушев. Младият парламентарист не е семеен, завършил е международни икономически отношения в УНСС. Досега Чаушев се е занимавал с частен бизнес в сферата на туризма и хотелиерството. От 2003 до 2010 г. е бил управител на ЕТ „ЕГЕ Лекцион“ – Казанлък, а от януари 2010 г. е директор на „ПРО“ ЕАД – клон Павел баня.
Депутатското място в парламента се оваканти, след като Министерският съвет взе решение да назначи действащия депутат от ГЕРБ Недялко Недялков за областен управител на Стара Загора. Следващият в листата беше Йордан Николов, но той официално отказа да стане депутат и предпочете да остане в екипа на Живко Тодоров, като първи зам.-кмет на Община Стара Загора.
Христо Чаушев е общински лидер на ГЕРБ в Павел баня и един от основателите на партията там. На последните местни избори бе и кандидат за кмет на общината, но остана с четвърти резултат. Сред основните му послания в качеството му на кандидат за кмет бе развитие на Павел баня като едно от най-престижните курортни селища в България, както и професионалната реализация на младите хора в региона. Като настоящ депутат той със сигурност може да реализира намеренията си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар