18.01.2012 г.

Британец издава „Моята борба” в Германия

Книгата на Адолф Хитлер "Моята борба" скоро ще бъде по вестникарските будки в Германия, обяви британски издател, цитиран от големите агенции. В Германия почитателите на нацизма се преследва строго. Затова и никой не се е престрашил да издаде книгата на Хитлер, въпреки че навремето тя е била във всеки немски дом. В България, преди години, „Моята борба” излезе, с подходящ предговор, защото незнанието на миналото може да стане причина то да се повтори.
По думите на Питър МакГи, шеф на лондонското издателство "Албертас", първата от трите 16-странични извадки от книгата, придружени с критичен коментар, ще бъде отпечатана по-късно този месец в тираж от 100 хиляди всяка. Извадките ще се продават като притурка към вече съществуващия седмичник на това издателство Zeitungszeugen ("Вестникарски свидетелства"), който препечатва страници от нацистки вестници от 20-те и 30-те години заедно с коментари.
Преиздаването на автобиографията на нацисткия диктатор, в която той очертава амбициите си да завладее обширни територии от Източна Европа, за да осигури жизнено пространство за т. нар. висша раса, иначе е забранено със закон в Германия освен за научни цели.

Няма коментари:

Публикуване на коментар