27.01.2012 г.

КУ-КУ-РИ-ГУ КИНО НА ПЕТЛЬОВДЕН


По случай големия български празник Петльовден, 02.02.2012 г., РАЗЛИЧНИЯТ ПОГЛЕД и Международен фестивал на късометражното кино „В ДВОРЕЦА” www.inthepalace.com  представят провокативни филми, пълни с интригуващи сцени и черен хумор.
Кадър от филма "Захар"
90 минутната селекция от минали фестивали ще бъде прожектирана паралелно и във ФКЦ-Варна като част от рекламната кампания за Десетото юбилейно издание на фестивала в Балчик между 29.06 и 07.07. 2012 г.
Не се препоръчва за лица под 16 год.!!!
Програмата включва:

Sugar  (Захар)
(реж. Йерун Анокее / Холандия / игрален / 7'35'')
Оскъдно облечената съседка от долния етаж иска назаем от Берт чаша захар. Стандартна ситуация с възможен сексуален изход. Но нещата се променят, когато момичето изпуска захарта и двамата се навеждат едновременно, за да я вдигнат.

Hermann  (Херман)
(реж. Хана Гайсендорфер / Германия / игрален / 26'09'')
Херман е самотен мъж на 67 години. Вярно, има си Глория, но тя е обикновено вълнисто папагалче. Херман се откъсва от самотата чрез любовта си към орнитологията и изрядната рутина на ежедневието си, но въпреки това продължава да копнее за нещо. А после среща Йорг. И у него се пробужда надеждата, че може би вече няма да е самотен. Но това не е толкова лесно заради Глория, която застава на пътя му.

Days of Love (Дни на любов)
(реж. Ерик Магнусон / Норвегия / игрален / 7'37'')
Нора и Хялмар са обикновено семейство. Когато е сама, Нора снима гениталиите си и крие снимките в кутия. Един ден Хялмар открива кутията и решава да даде своя принос към колекцията.

Berni's Doll (Куклата на Берни)
(реж. Ян Жует / Франция / анимационен / 13')
Бърни работи във фабрика. За да се пребори със самотата, той си купува комплект сглобяема жена от третия свят.

Machine (Машина)
(реж. Габе Ибанес / Испания / игрален / 17')
В болка и объркване едно момиче открива новата си същност и намира начин да си върне изгубената хармония.

The Twin Girls of Sunset Street (Близначките от улица „Залез”)
(реж. Марк Риба, Анна Соланас / Испания / анимационен / 12')
Мехлеми, еликсири и всякакви лечебни мазила. При Енрикета и Рамонета от улица „Залез” 17А в Барселона ще получите всичко, което ви трябва, при това – съвсем дискретно. Продуктите им не се предлагат в обикновените аптеки!

02.02.2012 г.
20.00 ч
Кино Kомсомол, ул. Пазарска 13
Вход: 3 лв
За медиите: вход свободен

Няма коментари:

Публикуване на коментар