10.01.2012 г.

Мъжът на годината започна работа в старозагорска община

Мъжът на годината Стефан Стойчев започна работа като шофьор в община Стара Загора. В първия си работен ден спасителят от магистрала „Тракия" заяви, че е притеснен, но смята, че ще се справи.
Стефан Стойчев бе уволнен преди Коледа. Предложението за работа дойде от кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Със Стефан разговаря и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, който му обеща съдействие за работа като пожарникар.
Младият мъж е сменил няколко професии, работил е като сервитьор във вариете, барман, комбайнер, термист в завод за хидравлични системи и други.
Стефан Стойчев от Чирпан е човекът, който промени историята на конкурса Мъж на годината. Преди да го спечели той промени и живота на много хора, които спаси от катастрофиралия през лятото автобус на магистрала "Тракия”. Оттогава и неговият живот е по-различен.
Стефан Стойчев е първият непопулярен мъж, който някога е оглавявал престижната класация. Той преустанови дългогодишната традиция отличието да отива предимно при политици и спортисти. Стефан беше първият човек, достигнал до автобуса, запалил се след катастрофа близо до Пловдив. Бързата му реакция помогна на мнозина да се измъкнат от него и да оцелеят.
6804 души гласуваха за спасителя от магистрала "Тракия" в конкурса на Дарик и така показаха уважението си към него и достойната му постъпка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар