3.01.2012 г.

26-ма писатели написаха криминале

"Няма покой за мъртвите" е в търговската мрежа от края на декември
В края на миналата година "Обсидиан" зарадва почитателите на хубавите трилъри и криминалета с един прекрасен литературен експеримен - "Няма покой за мъртвите". Сандра Браун, Джефри Дивър, Матю Пърл и Питър Джеймс са само част от големите имена, включили се в тази нова литературна формула.
Двайсет и шест майстори на трилъра пишат по една или две глави в този уникален литературен експеримент. В резултат на общите им усилия се наслаждаваме на един експлозивен екшън, който може да бъде създаден само от най-добрите автори в жанра.
„Една убийца е екзекутирана преди 10 години. Роузмари Томас е убила съпруга си, натъпкала го е в средновековен уред за мъчения, известен като „Желязната девица”, и го е изпратила до Германския исторически музей в Берлин. Всички знаят, че тя е извършителят, макар и да остават някои неясноти, поради които полицейски инспектор губи душевния си мир и съпругата си…”
Авторите, участници в творческия експеримент са най-привежданите у нас в жанра от английски. Инициативата им е благотворителна, приходите отиват за лекуване на левкемия. Събитие е, че всички те са се навили да пишат заедно, но по двойки, не по тройки, а цяла върволица. Според Балдачи общото между тях е, че „те са пословично саможиви, параноични, недружелюбни индивиди.

Няма коментари:

Публикуване на коментар