24.01.2012 г.

Обявават тазгодишните „Златни малинки”, но ще ги дават на 1 април


За първи път незавидните отличия за най-лошите постижения в киното, "Златните малинки", ще бъдат раздадени на 1 април, съобщи учредителят на приза Джон Уилсън, цитиран от Асошиейтед прес и ИТАР-ТАСС.
До този момент номинираните за "анти-Оскарите" ставаха известни една нощ преди официалните номинации за истинските Оскари.
Отличията, които никой не иска да получава, се връчваха 24 часа преди престижните златни статуетки на американската филмова академия.
И тази година номинациите за "малинките" ще бъдат оповестени на 25 февруари, ден преди тези на Оскарите, но призовете ще бъдат връчени в Деня на хумора и шегата.
Уилсън и останалите членове на организационния комитет отдавна искали да преместят датата на връчването на антиотличията на 1 април. Това ще даде възможност за по-добро опознаване с номинираните некадърници, преди тяхното награждаване. Сега новата дата е вече факт.
Призовете "Златните малинки" бяха учредени през 1980 година от публициста Джон Уилсън. Връчват се всяка година за най-слаби постижения в киното в категориите най-лош американски филм, актьор, актриса, сценарий и музикално оформление.
Носителите на антинаградите получават малинка, направена от пластмаса и покрита със златна боя от спрей. Всяка "статуетка" струва по-малко от 5 долара.
Най-много награди "Златни малинки" в историята на киното има актьорът Силвестър Сталоун. Той е получавал антиотличията 10 пъти. Затова пък е бил номиниран цели 30 пъти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар