6.07.2011 г.

Щраус Опера Оркестра идва в столицата преди Коледа

На 9 декември 2011 г. в рамките на Новогодишен музикален фестивал в НДК за първи път у нас ще гостува световноизвестният симфоничен оркестър Щраус Оркестра Виена.
С безброй блестящи изяви в значими музикални фестивали, сензационни телевизионни концерти, турнета в почти всички европейски държави, Америка и Азия и със своите
CD записи, Щраус Оркестра е международен синоним на автентичната виенска музика.
Оркестърът с богат репертоар от класиката на династията Щраус и майсторите на виенската оперета се слави с професионален състав от изключително опитни музиканти.
Щраус Оркестра поддържа постоянна водещата си позиция с най-високи художествени стандарти пред множество подобни музикални формации.
Петър Гут, международно признат специалист по творчеството на Йохан Щраус, споделя диригенството на оркестъра с по-младия си колега Вили Бюхлер, уважаван виенски концертмайстор, който менажира годишните турнета в Япония и грандиозните новогодишните концерти във Винер Концертхаус.
Верни на традицията на Йохан Щраус, двамата дирижират оркестъра и с цигулка в ръка.
От началото на новото хилядолетие през 2000 г. Щраус Оркестра Виена изнася всички свои новогодишни концерти в голямата зала на Винер Концертхаус, което бързо се превръща в непоклатима традиция за виенчани.
Тази година част от нея ще могат да станат и столичани, както и гостите на София.
Билетите за грандиозния новогодишен концерт вече са в продажба в Билетен център НДК и разпространителската мрежа на Eventim на цени от 30 до 80 лв и ВИП места от 100 лв. До 30 август билетите ще могат да бъдат закупени на промоционални цени с 10 % отстъпка. Миналата година имаше опит да се организира виенски бал и в Стара Загора. Цената на билетите бе 150 лева и идеята се провали, едва десетина човека си закупиха пропуски.

Няма коментари:

Публикуване на коментар