15.07.2011 г.

Филм за управлението в Сливен, качиха в нета опоненти на Лечков

Политически опоненти на сливенския кмет Йордан Лечков по метода на Уикилийдс, го атакуваха с филм в интернет. Той е под заглавието "Новата мафия" взриви Интернет пространството. Видеото е за управлението на Сливен през последните години и е пуснато от общинските съветници на коалиция "Съюз за Сливен".
В документалната лента, "антилечков"-съветниците в местния парламент и местни политици описват конкретни схеми за източване на европейски и общински пари от "престъпния кръг" около сливенския кмет.
Във филма са намерили място мнения на граждани за окаяното състояние на "разкопания" град, огромната безработица, обезлюдяване и безперспективност, застигнали Сливен.
Филмът изказва твърдението, че Лечков се ползва с покровителството на висшите ешалони на изпълнителната и съдебната власт и на мафиотски структури, което му позволява да се разпорежда безнаказано и в свой интерес с общинските финанси, бизнеса, с прехраната и съдбите на хората, с бъдещето на Сливен. На финала филмът упреква и европейските институции, че са допуснали един местен "капо ди тути капи" "да зарази с корупция всички държавни власти и институции в България и да злоупотреби с милиони евро на европейските данъкоплатци", допълва БНР.

Няма коментари:

Публикуване на коментар