13.07.2011 г.

AERO ROCK STARZ – почти провал, почти успех

AERO ROCK STARZ (шоуто проведено на летище Стара Загора на 9 и 10 юли)  беше обявено като един амбициозен и атрактивен проект. То бе организирано от Дженесис Ивентс ООД. Дружеството е основано в Стара Загора, България като фирма-организатор на събития и промоутър на концерти. В отговор на желанието на мнозина в центъра на България да има концерт от висока класа, Дженесис Ивентс с гордост предстаиха проекта си Aero Rock Starz, като първото по рода си рок авио шоу в Стара Загора.
Въз основа на опита си като ивент организатор, видео и рекламен продуцент в Англия и по света, управителят Шон Фетцер застава начело на фирмата, заедно с българските си партньори – Младен Стоянов и Николай Киров.
Специално за събитието дойде бившият китарист и втори вокалист на Iron Maiden - самият Денис Стратън. Той е на турне с групата си под надслов Iron Maiden Years. Британците свириха както хитови парчета на Iron Maiden, така и вечни рок класики.
Заедно с Денис и групата му на събитието дойдоха и английски банди Oliver Dawson Saxon, Praying Mantis, X-UFO и Weapon. Поддържаща група на англичаните бяха старозагорските момчета от Perfect Stranger. Те свириха по-стари и специално композирани парчета за AERO ROCK STARZ 2011. Водещ на фестивала бе артистът Иван Матев, известен повече с рекламния си образ, като Супер Любо.
Дотук всичко изглежда идеално, но в крайна сметка се получи съвсем друг резултат. И то въпреки добрата рекламна кампания и стабилните спонсори – Загорка, Булсатком, ТВ+, Радио Z-ROCK..., приемливата цена на билета от 35 лева, въпреки бирата по левче и широко афишираното авиошоу, демонстрации на Прабългарската школа за оцеляване „Багатур”...
Обявеното рок-авио събитие събра скромна публика. Дори балонът и няколкото мотоделтапланера не успяха да грабнат зрителите. Защото пред възможността да видиш Джудас за последно, плюс Саксън и Уайтснейк и още две групи в столицата, ден преди шоуто край Стара Загора е несравнимо, спрямо Денис Стратън, и стари парчета от роккласиката и напълно непознатите Perfect Stranger от Стара Загора. Вярно, концерта в столицата струваше по-скъпо, но пък феновете явно го предпочетоха пред комбинацията между летенето и „култовите” английски групи. Резултатите си личат и по скромното отразяване на шоуто, дори в регионалните старозагорски медии, които го пропуснаха или свенливо премълчаха броя на зрителите. Организаторите вероятно сериозно ще се замислят дари инвестицията си струва и дали догодина ще направят второ издание. Напъни Стара Загора да стане втора „рокстолица” след Каварна, поради местонахождението си в средата на България, се провалиха и преди години. Тогава двата безплатни концерта на Юрая Хийп и Назарет почти напълниха градския стадион, но с продажбите за концерта на Скорпионс се получи пълен провал. Тогава, през 2006 година, организаторите Неди Крос (българин живеещ в Германия) и Румен Русев и тяхната Верея мюзик заявиха, че дъжда е причината за отмяната на концерта. Част от феновете така и не успяха да си получат парите за билетите. След полууспеха на AERO ROCK STARZ, вероятно идеята за рокконцерти и фестивали в центъра на България е вече почти напълно погребана. Поне на летището липсваха гафове като през 2006 година...

Няма коментари:

Публикуване на коментар