14.07.2011 г.

Метрото закри само три линии на маршрутки в столицата, засега

Останалите 22 маршрутни линии ще продължат да действат поне до пускането на втория диаметър на метрото от ж.к. "Надежда" до "Хладилника"
От началото на август ще спрат превозите по три маршрутни линии в София - 1, 2 и 34, съобщи зам.-кметът на София Любомир Христов.
Те се движат съответно от "Младост-2" до "Люлин-5", от "Дружба-2" до "Обеля-1" и от с. Мировяне през град София за кв. Сеславци и маршрутите им се покриват този на метрото, обясниха от Столичната община.
В участъците, където не се дублират, ще бъдат пуснати допълнителни автобуси.
Останалите 22 маршрутни линии ще продължат да действат
поне до пускането на втория диаметър на метрото от ж.к. "Надежда"  до "Хладилника", когато ще се мисли за нова транспортна схема, съобщи Би Ти Ви.
Догодина обаче общината мисли да прекрати договорите на още шест линии, а за останалите ще се обявят конкурси за нови маршрути.
Маршрутките, които засега няма да бъдат пипани, ще действат най-много още 2-3 години. Дотогава трасетата им ще бъдат напълно покрити от по-удобен транспорт.
Столичната община планира намаляване на броя на маршрутните линии,
извеждането им от най-вътрешния градски ринг и центъра,
както и въвеждането на довозващ вътрешноквартален транспорт, който да прави връзка с по-големите спирки и със станциите на метрото.
Освен това колите ще спират на само на определени места
От 48 линии преди няколко години, сега броят им е намален наполовина. Клиентите им също са намалели наполовина, заради удължаването на метрото.
Маршрутните таксита са критикувани основно заради неспазването на правилата за движение и опасното шофиране. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар