25.07.2011 г.

Старозагорец победи в състезанието по риболов на „ТЕЦ Марица изток 2"

Старозагорецът Христо Рачев Христов (46 г.) стана първи в тазгодишното състезание по спортен риболов, организирано за втора поред година от най-голямата топлоелектрическа централа в България „ТЕЦ Марица изток 2”ЕАД. Рибарят изгетли от водите на язорив Овчарица амур, тежащ 19,500 кг. Заедно с другата риба, която беше хванал, уловът му достигна  26,840 кг. и грабна голямата награда - ваучер на стойност 500 лева. Второто място си заслужи Жеко Йорданов Жеков от Ямбол, който улови 17,941 кг. риба. Трети в класирането стана Жеко Йоргов Жеков от Раднево с 15,200 кг. риба. След него се наредиха Даниел Георгиев Кунев от Стара Загора (10,848 кг.) и Димитрина Кънчева от града на липите (9.120 кг.).
Наградите връчи инж. Михаил Митков – директор на дирекция „Експлоатация” в „ТЕЦ Марица изток 2”ЕАД. Той награди и отличените в още пет категории участници. Като най-голям „карък” бе определен 33-годишният Христо Стоянов Иванов от Стара Загора, чиято въдица още в самото начало на състезанието „избяга” във водите на язовир Овчарица. Ваучер с левова равностойност получи и кореспондентът на ТВ „Европа” в Стара Загора Венета Асенова. Тя бе отличена в категорията „Най-добра рибарка”. Като „Най-атрактивен рибар” бе определен Атанас Митев Атанасов от Нова Загора, който неотлъчно в продължение на 4 часа бе подкрепян от цялото си семейство. В категорията „Най-опитен рибар” бяха отличени Станимир Христов Станев от Нова Загора и Светослав Атанасов Николов от село Полски Градец. Ръководството на „ТЕЦ Марица изток 2”ЕАД присъди награда и в категорията „Най-млад участник”. Призът си поделиха 13-годишните Валентин Влайчев Влайчев от Стара Загора и Мартин Ганчев Ганев също от града на липите.
Всички победители ще имат възможността в продължение на два месеца да пазаруват необходимите им рибарски такъми от специализиран магазин в Стара Загора, срещу получения като награда ваучер.
В тазгодишното състезание по спортен риболов на „ТЕЦ Марица изток 2”ЕАД се включиха близо 90 участника. На всички тях се предостави възможността да занесат вкъщи улова си или да го върнат във водите на язовира. Състезанието, което продължи 4 часа, бе открито от инж. Михаил Митков с изстрел в 08.00 часа. Преди това участниците преминаха и инструктаж по безопасност.
В края на състезанието всички рибари си пожелаха още по-голям улов в надпревата следващата година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар