28.07.2011 г.

Любен Дилов пише сценарий за комедиен сериал на БНТ

Типичният ситком, познат у нас досега само от чужди образци като “Приятели” и “Двама мъже и половина” и други, вероятно ще тръгне за първи път по БНТ. Поне такава е амбицията на режисьора Магърдич Халваджиян и сценариста Любен Дилов.
Двамата вече работят и за поредния сериал на Би Ти Ви - “7 часа разлика”, който ще тръгне наесен. След като телевизиите пускаха през годините няколко предавания за българите в чужбина, най-известното от които беше “Емигранти” по Нова тв, сега темата ще бъде разработена и филмово. Епизодите разказват историята на две български семейства - едното живее в София, другото - в Америка.
Никакви драми обаче няма да има в ситкома, замислен от Халваджиян и Дилов. Той ще наподобява жанра и формата на “Пълна лудница”, където на практика също вървеше минисериал. Там изгря звездата на футболиста Жоро Бекъма, изигран блестящо от Димитър Рачков.
В ситкома ще играят предимно известни комедийни актьори, станали популярни покрай тв изявите си. Преди време Халваджиян го бил предложил на Би Ти Ви, но там отказали. Сега е в преговори с БНТ, която била доста склонна да го пусне.
“Да, имам намерение да снимам подобен сериал и за него преговарям не само с БНТ, а с всички телевизии. За първи път всъщност искам да направя нещо по-различно на пазара - да го снимам до последния епизод и след това да го продам”, каза Халваджиян. Според него ситкомът може да се появи на екрана най-рано през 2012 г.
На БНТ очевидно й се услади да вдига рейтинга си с успешни сериали, както се случи с първия сезон на “Под прикритие”. Всъщност на нея най й отива да снима филми и сериали, защото, от една страна, по закон е длъжна да заделя пари за кино. От друга, има най-голям опит през годините, въпреки че досега поредиците бяха предимно кратки - по 6 епизода.
Освен ситком БНТ ще потърси с конкурс и гимназиален сериал. “Да, имаме намерение да снимаме нещо по-младежко. Какво точно ще представлява сериалът, не знам, защото нямаме още нито едно предложение. Ако намерим с конкурс нещо подходящо, ще го направим и задължително ще е дълъг. Спираме вече с кратките сериали”, каза шефката на БНТ Вяра Анкова.
Георги Торнев - продуцентът на “Шоуто на Канала”, също има намерение да снима сериал за БНТ и даже вече е в процес на подготовка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар