13.07.2011 г.

Десет автори в надпреварата за „Български роман на годината”

Определени са десетте романа финалисти за Националната литературна награда "Български роман на годината", съобщиха от НДФ "13 века България".
Това са Владимир Зарев с "Изходът", Владислав Тодоров - "Цинкограф", Галин Никифоров - "Лятото на неудачниците", Керана Ангелова - "Улицата на пеперудите", Михаил Вешим - "Нашингтон", Николай Табаков - "Няма да е все така", Радослав Парушев - "project Dostoevski", Росица Ташева - "Колкото до Шотландеца", Силвия Чолева - "Зелено и златно", Цвета Стоева - "Мъже".
Журито за определянето на носителите на наградата е в състав проф. Милена Цанева, проф. Милена Кирова, проф. Михаил Неделчев, проф. Цветан Ракьовски и Бойко Ламбовски. Избраните от тях романи са издадени през 2009 и 2010 година.
На 12 октомври едно от тези десет заглавия ще бъде удостоено с голямата награда от 11 000 лв. и с художествен диплом. Официалната церемония по връчването на приза ще се състои в галерията "Проф. Васил Геров" в сградата на Централното управление на НДФ "13 века България".

Няма коментари:

Публикуване на коментар