19.07.2011 г.

Започнаха предизборните атентати

Два взрива са избухнали в столицата пред централите на РЗС и ДСБ, съобщи директорът на СДВР комисар Валери Йорданов пред БНР.
Около 150 грама е количеството на взривното вещество, което е използвано при първия взрив пред централата на РЗС. Сигналите са получени последователно в период от половин час е получен в 3.58 часа, а следващият е в 4,20.
Директорът на СДВР посочи, че при инцидентите няма пострадали
Има нанесени материални щети - счупени стъкла, витрини. Вторият случай е пред централата на ДСБ на бул. "Сливница" - отново има счупени стъкла и няма пострадали.
Той не коментира дали взривът е бил за сплашване.
Количеството взривно вещество използвано за бомбите пред централите на РЗС и ДСБ в столицата не е голямо, но не е и малко, заяви пред Радио "Фокус" Иван Бояджиев, експерт по сигурността в Столичната община.
По думите му използваното взривно вещество може да вдигне във въздуха една лека кола. Ако е имало хора наоколо, е можело някой да пострада жестоко.
От друга страна е избран час, когато няма хора по улиците и това навежда на мисълта, че става дума за провокация. Целта явно е била да няма жертви, а да се вдигне гюрюлтия, за да се постигнат цели, които никоя политика не може да оправдае.
Според Бояджиев няма връзка между днешните взривове и този от преди няколко месеца пред издателството на вестник "Галерия".

Няма коментари:

Публикуване на коментар