8.07.2011 г.

Мистерии от историята издава в книга английският археолог Брайън Хотън

„Мистерии в историята” е задълбочено проучване на археологически находки, исторически сведения и загадки, засягащи 35 древни народи, места и предмети от целия свят.
Книгата на Брайън Хотън отвежда читателя на незабравимо пътешествие – от 8000-годишния каменен кръг в Набта Плая до чудото на Индия – Тадж Махал; от мистериозната Нюпортска кула на Роуд Айланд до енигматичната Ройстънска пещера в Обединеното кралство; от загадъчното средновековно крепостно селище Рен льо Шато до импозантния древен укрепен столичен град на Велико Зимбабве.
Въз основа на възможно най-обилен археологически материал „Мистерии в историята” представя загадъчни постройки и явления, дискусии и неразрешими спорове, интересни факти около познати артефакти, като Желязната кула в Делхи, Съкровището на Оук Айланд и египетските лампи от Дендера.
Справочникът включва и 36 снимки и илюстрации, за да бъде задоволено максимално любопитството и на най-запалените търсачи на мистерии от миналото.
Брайън Хотън изследва праисторическите мегалитни обекти, древните светилища и свръхестествените елементи във фолклора и пише за тях.
Първата му книга „Скритата история: Изчезнали цивилизации, тайно знание и древни мистерии” е преведена на 11 езика (включително и на български).
Брайън много отдавна е пленен от древния свят с неговите приказки за свръхестествени неща, а първата искра на тази любов пламва при посещението му на неолитните камерни гробници в Котсуолд Хилс в Англия. Сега живее в Гърция.
Авторът е квалифициран археолог, с издадени няколко книги и публикации в различни авторитетни специализирани печатни издания по света.
В свободното си време свири на китара в групата „Ди Илектрик Рейс”.


Няма коментари:

Публикуване на коментар