29.07.2011 г.

ВМРО си иска кръста в Стара Загора, но друг да им го носи

За втори месец предложението за поставяне на монумент - православен кръст в източната част на Стара Загора, беше бойкотирано с некоректни политически машинации, според старозагорските войводи. Решението беше бламирано с елементарния трик „има кворум - няма кворум". Това е позицията на вносителите на предложението от ВМРО - БНД Кристиан Петков и Антон Андонов.
Петков твърди, че на вчерашната сесия председателят на Общински съвет - Стара Загора е нарушил правилника и закона за местното самоуправление. Там се казва, че когато Общинският съвет няма кворум и не може да взема решение трябва да се прекрати заседанието до организирането на необходимия кворум. Това обаче не се било случи.
Старозагорските войводи продължават да държат на проекта си за кръст-паметник, но искат пари за неговата реализация от общинския бюджет. Този повод е част от стратегията на ВМРО да се разграничи от последното общинско управляние, въпреки че те реално имаха повече власт дори от други партии, част от мнозинството. Войводите получиха поста на общински секретар и трима от тях бяха или са в общинския съвет. Сега по стара македонска „традиция” ВМРО се чуди към кого да се присламчи за да бъде отново сред управляващата коалиция.



Няма коментари:

Публикуване на коментар