8.07.2011 г.

Кръжоци за младите роми, организират по оперативна програма

През юни бе подписан договор между Министерството на образованието, младежта и науката, и старозагорската община по спечеления проект „Заедно напред” по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, схема „Интеграция на децата и учениците от етническите малцинства в образователната система”. Проектът ще бъде изпълняван съвместно с Първо основно училище „Георги Бакалов”. Той е на стойност 143 183,51 лв, като неговата продължителност е 15 месеца.
В рамките на проекта децата и учениците на Първо основно училище „Георги Бакалов” ще бъдат включени в различни извънкласни форми на обучение, които ще спомогнат за по-доброто и по-бързото им интегриране в образователната система. За тази цел ще бъдат създадени различни извънкласни клубове, като бившите кръжоци, в които всяко дете ще може да се включи в зависимост от неговите интереси. Ще бъдат организирани две тържества – за Коледа и за края на учебната година, където децата ще имат възможност да представят пред своите родители постиженията си в направлението, което са избрали. Ще бъде организирана екскурзия за запознаване с културно – историческото наследство на България.
От общината се надяват, че с реализация на този проект да сложи началото на една добра практика за обучение и успешно интегриране на всички деца и ученици в образователната система в България.
Началната пресконференция за популяризиране целите, задачите и дейностите по проекта ще се проведе на 14 септември 2011 година от 14.30 часа в Община Стара Загора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар