18.06.2012 г.

Първи бестселър на Алис Хофман излиза на български


Помните ли филма "Приложна магия" със Сандра Бълок и Никол Кидман? Той стана любим на всички, които вярват, че в живота съществуват загадки и вълнуващи чудеса. Филмът е екранизация на още по-успешния едноименен роман на американската литературна сензация Алис Хофман, кралицата на магическата романтика.
Първата книга, с която българските читатели ще открият света на Алис Хофман, е "Ледената кралица" - вълнуваща история за любовта, загубата и болката, за прошката и духовното възраждане. Приказка за възрастни, която ни напомня колко е малко разстоянието между магията и делника ни. Цената на вълнуващото произведение е 12 лева.
Алис Хофман е американска писателка, автор на повече от петнайсет романа, станали бестселър по целия свят. По някои от тях са направени успешни филмови екранизации („Приложна магия”, „Речният цар”, „Аквамарин” и др.).
В новия роман на Алис Хофман - „Ледената кралица”, ледът и огънят играят важна роля, но въпреки че авторката описва много детайлно света на природата – света, който виждаме, тя пише освен това и за свръхестественото, за света отвъд нашето зрение, в който човешкият дъх може да накара водата да заври.
Хофман вярва в магията, дори и ние да не споделяме нейната вяра. Магията в седемнайсетте й предишни романа не е от типа фокуси, които прави Дейвид Блейн, а е много по-трудна за осмисляне и приемане – това е магията, която пропускаме в своето всекидневие. Не я виждаме, защото често сме под заклинание, което сами сме си направили, заклинание, което е резултат от нашия собствен избор и от взетите решения. „Онова желание се роди в сърцето ми през януари, сезона на снега”, казва героинята на Хофман и така решава сама съдбата си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар