26.06.2012 г.

Пънкът не е мъртъв, обществено значим е с проекта на Венци Мицов


Политически пънк е най-нов за нашите ширини музикален жанр, но той се появи дни след протестите на Орловия мост.
Целта на проекта е събуждането на повече хора.
“Искаме хората да са по-критични, да не критикуват само на ракия пред телевизора, а да са активни при срещане на "грешки в системата", обясниха участници в проекта, наречен S.G.A.N.
В понеделник в социалните мрежи беше и промоцията на първото им парче “Не ме познаваш”. Идеята за проекта е на музиканта от "Хиподил" (и екскандидат вицепрезидент) Венцислав Мицов, който събира 36 познати и непознати лица - лекари, журналисти, хора на изкуството, за да застанат с лицата си зад песента. 
Черно-белият клип е поставен в рамка, която описва професиите на героите, както и избраните от тях дестинации на Терминал 1 и Терминал 2. По думите на Мицов той и колегите му са избрали тази форма, защото “след двадесет и няколко години управление всичко стана толкова готино, че младите хора се спасяват през двата последни изхода - Терминал 1 и 2”.
Проектът S.G.A.N тепърва ще се развива и проявява в различни форми.“S.G.A.N не е проект на интелектуалци. Не е и проект за партия. S.G.A.N е общност от хора, които мислят различно и не са загубили съпротивителните си сили”, обяснява Венци Мицов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар