20.06.2012 г.

СЕМ готви глоба за „Шоуто на Слави”


Съветът за електронни медии (СЕМ) се готви да глоби с 15 000 лв. Би Ти Ви заради “Шоуто на Слави”.Подобна сума е своеобразен рекорд, тъй като досега надзорниците не са налагали подобна санкция в такъв размер.
Според Закона за радио и телевизия обаче глобата от 15 000 лева е минимумът (максималната е 30 000 лв.), който се предвижда за предаване, което създава “опасност от увреждане на физическото, психическото, нравственото и/или социалното развитие на деца”.
Именно това са мотивите, записани в акта на медийните надзорници, пише trud.bg.
“Става дума за нарушения в обедно повторение на предаването с пиперливи изказвания, при което актьорската вечер се е превърнала в актьорски следобед”, обясни председателят на СЕМ доц. Георги Лозанов.
Докато съдът не се произнесе, телевизията не е нарушител, уточни той. С този мотив от регулатора отказаха да обяснят какво конкретно ги е ядосало.
"Ние отговаряме за вечерните издания на предаването, а обедното повторение е ангажимент на Би Ти Ви", казаха от “Шоуто на Слави”. От телевизията обявиха, че ще обжалват решението на регулатора.
Сексуалните намеци в “Шоуто на Слави” бяха тема на среща между членовете на СЕМ, Би Ти Ви и шоуто през февруари. Тогава повод бяха оплаквания от зрители заради “сексуалния натурализъм”, особено в т. нар. актьорски вечери в шоуто.
През април надзорниците се срещнаха и с управата на Нова тв, за да предупредят медията да внимава, след като в “На кафе” преди обед Гала показа как се слага презерватив на пластмасов член. Пошлостите по телевизията са обичайно явление, особено за предаването на славното някога предаване на Слави. Сега всяко излъчване основно се върти около „оная работа”, хуморът му отдавна не е смешен, а защо СЕМ досега мълча…

Няма коментари:

Публикуване на коментар