18.06.2012 г.

Стартира „Забавното лятно четене” и в Стара Загора


Националната кампания "Забавното лятно четене" идва и в Стара Загора. На 19 юни от 14.30 ч. в Регионалната библиотека „Захарий Княжески" ще бъде даден старт на инициативата за насърчаване детското четене през лято 2012. Специални гости ще бъдат кметът Живко Тодоров и началникът на РИО Стара Загора Татяна Димитрова. За втора поредна година организатори са Столична библиотека и детският портал Az-deteto.bg. Към инициативата се присъединяват Община Стара Загора и Регионалната библиотека.
Като посланници на инициативата ще се включат поетесата Мария Донева, доц. Алексей Стоев - астроном и физик и директорът на кукления театър Дарин Петков. Заедно с децата и учениците те ще разкажат за любимите си детски книжки. Организаторите от Az-deteto.bg ще демонстрират попълването на онлайн читателския дневник на Забавното лятно четене 2012.
Кампанията ще обхване месеците на лятна ваканция на учениците и ще обхване цялата страна. В края на ваканцията, на 17 септември ще бъдат обявени резултатите от инициативата, а именно резултатите от попълването на онлайн читателския дневник. След което ще бъдат определени „Най-четящия град" и „Най-четената детска книга" за Лято 2012.
При старта на инициативата организаторите канят децата и техните родители да дарят на детските отдели на библиотеките книжките, които вече са прочели и с които са израснали. Те ще бъдат разпределени по детските отдели на библиотеките партньори и техни клонове, които се нуждаят от книги.

Няма коментари:

Публикуване на коментар