28.06.2012 г.

"100 Цигански цигулки“ гостуват в Пловдив през септември


Най-големият симфоничен оркестър в света "100 Цигански цигулки“ ще гостува за първи път в Пловдив на 20 септември в Летния театър, съобщиха от Продуцентска компания АРТ БГ.
Световноизвестните музиканти от Будапеща ще бъдат и в София на 22 септември в зала 1 на НДК.
 Запазена марка на "100-те цигански цигулки" са цветните, традиционни костюми, в които свирят и поразяват със своята земна, натурална енергия. Светкавичните импровизации в ритъм, цвят и стил могат да бъдат моментално почувствани - инстиктивното усещане за унисон и богати хармонии са вродени умения на музикантите от оркестъра. Всичко това показва от колко дълбоко извира тяхната музикалност – човек остава с впечатлението, че пред него свирят 100-тима Паганини.
Те предават на публиката енергията на един народ, който е избрал музиката за универсален език. Инстинктивен като циганска вечеринка, традиционен като виенски концерт, в черен смокинги или национални костюми, Будапещенският цигански симфоничен оркестър предлага също толкова атракция за окото, колкото и за слуха.
В Пловдив на 20 септември и София на 22 септември "100 Цигански Цигулки" ще представят актуална програма от класически унгарски и световни композитори като ще омагьосат публиката с характерния си стил на свирене - в удивителен синхрон, по памет и без партитури.

Няма коментари:

Публикуване на коментар