11.06.2012 г.

С „Карибска мистерия” и „Ранните случаи на Поаро” продължава поредицата на Агата Кристи


„Карибска мистерия” и „Ранните случаи на Поаро” се две книги, които от днес излизат в книжарниците. Така „Ера” продължава преиздаването на поредицата, на майсторката на криминалния жанр Агата Кристи.
Госпожица Марпъл се радва на заслужена почивка в санаториум на разкошните Карибски острови. Далеч от суровия английски климат, със собствено бунгало, ведро усмихнати островитянки, сред прекрасен пейзаж и множество палми. Но енергичната дама намира тропическата идилия за доста скучна, а събеседника си – Майор Палгрейв
- за отчайващо досаден. Госпожица Марпъл очаква да види снимка, която илюстрира една от историите на бившия военен, но той изчезва. Само няколко часа по-късно е открит мъртъв. Находчивата дама се впуска в едно от най-екзотичните разследвания!
Сборникът „Ранните случаи на Поаро” събира осемнайсет от най-заплетените разследвания на емблематичния детектив. Мистериозни убийства, откраднати бижута, добре планирани похищения, липсващи миниатюри, изнудване от бивш любовник и дори семейно проклятие. Няма загадка, която той да не може да разгадае! Ненадминатият Поаро отново ни удивлява с изключителните си детективски способности, остър ум и наблюдателност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар