1.06.2012 г.

Орденът на aсасините - Прозрение


„Орденът на асасините: Прозрение” ни отвежда на епично пътешествие из мистериозния свят на най-смелите бойци – безпощадните асасини. Оливър Боудън успява забележително добре да пресъздаде динамиката и интензивността на действието. Той е решил да запази оригинални чуждоезични думи и фрази в текста и така допринася за усещането на читателя, че е „телепортиран” в миналото. Той представя една убедителна картина на нравите, начина на живот и несигурността на епохата. Боудън умело доразвива историята отвъд компютърната игра и я използва като начална точка на едно наистина вълнуващо приключение...
Assassins Creed е една от най-известните компютърни серии в света, спечелила многобройни награди. Първата й част Assassins Creed I се превръща в една от най-продаваните игри на всички времена. В края на 2009 г. се появява и Assassins Creed II, която спечелва както одобрението на критиците, така и любовта на феновете. През 2010 г. на пазара излиза и Assassin’s Creed: Brotherhood – един от най-дългоочакваните проекти, носител на наградата „Най-добра екшън игра“. Assassin’s Creed: Revelations, четвъртата част от серията, излиза през 2011 г. Assassin's Creed III е планирана за 30 октомври 2012 г.
Авторът - Оливър Боудън е псевдоним на известен писател и уважаван историк, който в момента живее в Париж.

„По-зрял, по-мъдър и по-смъртоносен от всякога, Ецио поема на епично пътешествие, в търсене на изгубената библиотека на Алтаир – Върховния учител асасин. Тя може би крие ключа към окончателното унищожение на тамплиерите.
Библиотеката пази шокираща и зловеща тайна. Тайна, чрез която тамплиерите се надяват да контролират съдбата на човечеството. Тайна, пазена от 5 ключа. За да ги открие и да получи достъп до библиотеката, Ецио тръгва по стъпките на Алтаир. Следвайки неговия път, той попада в Константинопол, сърцето на Османската империя, където нарастващата армия на тамплиерите заплашва да дестабилизира региона. За Ецио е настъпил моментът за решаваща битка - той трябва да победи тамплиерите за последен път…”

Няма коментари:

Публикуване на коментар