25.06.2012 г.

Диана Найденова се извини на себе си?


След като си навлече гнева на зрителите и най-вече на еколозите с обвинителния тон, с който водеше рубриката си "Нищо общо" миналата седмица, Диана Найденова обяви, че "затваря страницата" на случилото се.
Водещата на bTV обяви в предаването си: "Извинявам се на зрителите, но всеки има право да изпитва гняв, особено когато се раздава юмручно правосъдие. Позицията ми за ненасилие беше разчетена като позиция срещу протестите. За втори път търся прошка от тези, които огорчих в предаването си. Извинявам се, но всеки журналист и гражданин има право да изрази своя гняв". Все едно екоактивистът е организирал тупаницата на оператора на „най-гледаната” телевизия. Госпожата явно не разбира и от правилата на българския език. Тъй като „извинявам се” означава, че тя търси извинение от себе си. Но подобно незнание едва ли тревожи самозабравилата се телевизионерка.
Найденова публично обяви, че съжалява за поведението си към еколога Петко Цветков от фондация "Биоразнообразие", който беше неин гост миналата неделя. Субективното отразяване на проблема със  Закона за горите, твърдият тон и грубите прекъсвания на журналистката в предаването предизвикаха вълна от недоволство.
Хората масово изказаха възмущението си от поведението на Диана Найденова и поискаха журналистката да бъде уволнена. 
"Не съм дебелокож човек, който ще изяде един еколог. Никоя кауза обаче не трябва да бъде плащана с юмруци", заяви още през седмицата Диана Найденова в специално изявление, след като недоволството срещу bTV буквално взриви социалните мрежи. Май по-добре да си беше замълчала, защото има извинения, които са по-лоши от самото провинение… Реакцията за нескопосаните й думи не закъсня – хакери от „Анонимните” заплашиха да блокират сървърите на медията, но всеки получава това, което заслужава…

Няма коментари:

Публикуване на коментар