18.06.2012 г.

Обединяват старозагорските болници на 20-и юни


Всички пречки за вливането на старозагорската Университетска болница в структурата на МБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович са изгладени, твърдят запознати дни преди насроченото за 20 юни общо събрание на акционерите в най-голямата болница в областта. По информация от медицинските среди, е намерен елегантен начин да се стопи напрежението между екипите на двете болници.
Дублиращите се отделения в МБАЛ и УМБАЛ няма да се сливат или закриват, а ще продължат да съществуват без съкращения със същите завеждащи ги лекари. Ще се промени единствено наименованието на отделенията от Университетска болница. Няма да се правят съкращения сред медицинския персонал. Структурни промени ще бъдат направени след време, само ако се прецени, че някое от отделенията има лоши показатели и в него не се работи добре, пише вестник Национална бизнес поща.
За изпълнителен директор на обединеното здравно заведение най-вероятно ще бъде предложен сегашният директор на МБАЛ д-р Петър Атанасов. Идеята е шефовете на отделните структурни звена и членовете на борда на директорите да се назначават от министерството, но номинациите да се правят от колектива.
Причина за обединението е тежкото финансово състояние на двете болници. Университетска дължи около 8,8 млн. лева, от които 5 млн. просрочени задължения, а МБАЛ Проф. д-р Ст. Киркович около 10,2 млн. лева, от които просрочени са над 8,4 млн. лева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар