4.06.2012 г.

44-та Царица Роза в Казанлък е Нели Славова


През уикенда бе коронясана 44-та Царица Роза. Това е абитуриентката от Хуманитарната гимназия „Св.св. Кирил и Методий” Нели Нанева Славова, която бе определена от 11-членно жури. Негов председател бе г-жа Андре Пике, общински съветник от побратимения на Казанлък френски град Грас, столица на френската парфюмерийна промишленост. В журито участва още първият секретар на Посолството на Япония у нас г-н Тошио Сигура, заместник-кметът на община Казанлък Петър Косев, художници, хореографи, бивши Царици Рози, ПР-специалисти.
Нели Словова спечели и първото място в он-лайн гласуването на сайта Казанлък.ком, интернет медиен партньор на Фестивала на розата, традициите и изкуствата 2012  в Казанлък.
Първа подгласничка на новата Царица Роза  журито избра Ивона Балъкчиева от НГПИД „Акад. Дечко Узунов”, а втора подгласничка стана Миглена Георгиева от СОУ „Екзарх Антим  І”.
Наградите на победителките бяха осигурени от спонсорите на конкурса, а като повелява традицията,  инициирана от Японското посолство  всяка година,  Царица роза получи  покана да посети  Страната на изгряващото слънце, където в момента  се намира Царица Роза 2011 Симона Петкова.
На зрителите, препълнили залата на ДК „Арсенал”,  и журналистите, дошли да отразят конкурса от десетки национални и чуждестранни медии, бе поднесен  спектакъл  на балета  на Държавна опера –Стара Загора и изпълнения на струнния  квартет „Хипнотик” .
Коронясването на новата Царица на цветята в Казанрък стана на церемония на пл- „Севтополис”, къдено най-красивото казанлъшко момиче получи короната си от Мис България 2011 Ваня Пенева. Кметът на община Казанлък Галина Стоянова връчи на Нели Славова свитък с послания за нейната мисия. А тя за пръви път е ясно формулирана - да бъде Посланик на добра воля  на добротата, на красотата и каузите, за които ще работи пред следващата една година, да бъдат свързани с каузите за развитието на Казанлък и утвърждаването му като град с богати традиции и култура.
Заедно с короната Царица Роза 2012  пое и своите ангажименти пред казанлъчани, първият от които е да поведе Карнавалното шествие на 3 юни на пл. „Севтополис”. Тогава се очаква в града на розите да пристигне Председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министър Томислав Дончев, съветникът на Президента проф. Кирил Топалов, Реналдо Мандметс, ръководител на отдел „България” в Главна дирекция „Регионално развитие” на ЕК, Таня Родчай от УНИЦЕФ,  дипломати от близо 30 посолства у нас, кметове на общини, председатели на общински съвети, чуждестранни делегации, хиляди туристи и гости на Казанлък.

Няма коментари:

Публикуване на коментар