8.06.2012 г.

Слоница и прасе заместват покойния „оракул” – октоподът Паул на „Евро 2012”


Чита, 33-годишна слоница от зоологическата градина в Краков, предрече победа за Полша срещу Гърция в мача на откриването на Евро 2012.
Чита е избрала пъпеша с надпис Полша, което означава победа за съдомакина на шампионата на Стария континент. Другите два пъпеша са били с надпис Гърция и за равен резултат.
Родена на свобода в Индия преди 33 години, на една годинка Чита е била уловена и изпратена в цирк в Германия, където прекарва двадесетина години. След това Чита е изпратена в Австрия, по-късно в Испания, а от 2006 година е в Краков.
Чита ще бъде еквивалент на октопода Паул в Германия, който с точност прознозираше изхода от мачовете на Мондиал 2010 в Южна Африка.
 Изборът на Чита е заснет и може да се види в сайта на зоологическата градина в Краков. Тя ще предрича изхода на всички мачове на Полша, а след това и на други срещи от европейското първенство по футбол в Полша и Украйна.
Все още не е ясен методът, по който слоницата ше дава предвижданията си. Не така обаче стоят нещата с ясновидеца от украинска страна. Това е прасето Оракул.
Двегодишната свиня е собственост на украински селянин, който все още не е известен на публиката. Той обаче твърди, че животното има непоколебим нюх за победителите в мачовете.
Собственикът на Оракул твърди, че прасето било безпогрешно в прогнозите си, когато е употребило бира. Методите на стопанина обаче все още се коментират и подлежат на евентуална промяна.
Украинците обаче са се заели насериозно със задачата да направят Оракул една от звездите на европейското. Затова и ще му назначат личен пиар, който да се грижи за изявите му.

Няма коментари:

Публикуване на коментар