24.07.2012 г.

Майкрософт представи Оffice 2013


Мicrosoft официално представи най-новата версия на своя популярeн офис пакет, която носи името Office 2013. Пакетът е съвместим само с операционните системи Windows 7 и Windows 8. Подробности за новия офис може да се видят на адрес: http://www.microsoft.com/office/preview/en.
Новият офис на „Майкрософт” ще може да работи с таблети и смартфони, в него е интегриран както Skype, така и наскоро закупеният Yammer. Ако използвате стилус за писане на записи, написаното автоматично ще се конвертира в текст. Снимки от Bing и видео от YouTube ще могат да се добавят лесно в документите. Всички документи ще се съхраняват по подразбиране в SkyDrive, което означава, че те ще могат да се синхронизират с всички устройства на даден потребител, съобщи изпълнителният директор на компанията Стив Балмър. Това е най-амбициозният пакет правен някога, каза още Балмър.
За момента е достъпен в Consumer Preview версия, не е известно по каква цена Microsoft ще го продава окончателно и кога ще се случи. Новият офис пакет ще бъде достъпен в четири версии - Оffice 365 Home Premium, Small Business Premium, ProPlus и Enterprise.
Покрай новините за новия Оffice дойде и информацията, че за първи път от излизането на компанията на борсата преди 26 години, "Майкрософт" регистрира загуби за тримесечието между април и юни 2012 г. в размер на 492 млн. долара.

Няма коментари:

Публикуване на коментар