12.07.2012 г.

Уволниха кметският наместник в Яворово, заради референдума за отделянето на селото


150 подписа са събрали за два часа жителите на Яворово в подкрепа на уволнения от кмета на Чирпан Кичка Петкова кметски наместник на селото Райчо Стоев. С декларация в негова защита излиза днес и общинското ръководство на ГЕРБ в Чирпан, съобщи председателят на структурата и на Общинския съвет в града на Яворов Христо Стефанов.
Стоев бе уволнен вчера със заповед на Кичка Петкова, ден след като излязоха окончателните резултати от референдума в Яворово. В допитването местните заявиха категорично волята си селото им да премине от Община Чирпан в Община Стара Загора.
„Уволнението на кметският наместник е от кмета на общината и ние се дистанцираме от този акт", заяви Стефанов в отговор на обвинение на Райчо Стоев, че три седмици преди референдума председателят на Общинския съвет го е предупредил, че ще бъде уволнен, ако не подаде сам оставка.
„Изгониха ме като куче. Няма как да оспорвам заповедта в съда, защото имат законно основание да ме отстранят, но за морал в случая не може да се говори", коментира днес Райчо Стоев. Чирпанската организация на ГЕРБ също осъди отстраняването му, като антидемократично.

Няма коментари:

Публикуване на коментар