6.07.2012 г.

Магьосникът от Оз възкръсва в нов проект на „Дисни”


Първият официален постер на филма "Оз: Великият и могъщият" ("Oz The Great And Powerful") се появи в интернет, предаде БТА.
Мащабната продукция, чиято премиера е обявена за 8 март 2013, е на киностудията "Уолт Дисни".
С режисурата се е заел Сам Рейми. Главната роля, която в началото бе предложена на Робърт Дауни младши, ще е изпълнена от Джеймс Франко. Мила Кунис ще се превъплъти в Теодора, която по-късно се превръща в Злата вещица от Изтока. На Джон Райли е предложено да пресъздаде образа на помощника на Вълшебника от Оз. Въпреки че в началото Рейми искаше Хилъри Суонк да изиграе добрата вълшебница Глинда, стана ясно, че в нейния образ ще се превъплъти Мишел Уилямс.
Сюжетът на "Оз: Великият и могъщият" се гради около млад илюзионист, който с въздушен балон попада във вълшебна страна.
Там той се оказва въвлечен в битка между вълшебници, които се борят за контрол над страната. По-късно илюзионистът се превръщав прочутия Вълшебник от Оз, описан от Лиман Франк Баум в едноименната книга.
Вече са ясни десетте български филма, които ще получат финансиране за късометражен филм в размер на 2500 лева. Отличията се дават на феста “В Двореца”.
По време на пичинг сесия 20 млади кинотворци трябваше да представят своите проекти за кратък филм. 10 от тях успяха да убедят журито, че техният проект е именно този, който трябва да спечели. На 5 и 6 юли спечелилите ще имат шанс да представят проектите си и пред представители от световната кино индустрия за допълнително финансиране или ко-продуценство.
Победителите – проекти са “25 минути до края” на Тео Чипилов, анимационния „Адаптопод” на Руслана Кожухарова, „Америка” на Владо Ковачев, „Auf Wiedersehen” на Еди Шварц и Йордан Петков, “Китайски квартал” на Петър Крумов,
“Последният човек” на Неда Кирилова, “Пробойни” на Слава Дойчева, “Другото полувреме” на Искрен Красимиров, “Отличникът” на Павел Веснаков и “Брулени хълмове” на Калин Георгиев.

Няма коментари:

Публикуване на коментар