11.07.2012 г.

В петък 13 популяризират младежкото доброволчество на Аязмото


На "фаталния петък", 13-ти, Центърът за европейски инициативи и Сдружение за съвременно изкуство и култура - Различният поглед, съвместно ще организират арт вечер на открито на поляната западно от игрищата за бадминтон в парк „Аязмото".
Старозагорската арт проява ще бъде под мотото „Доброволец - защо?" и ще стартира в 20.00 часа с поп-концерт и джем-сешън, организиран от доброволците на Центъра за европейски инициативи. В 21.30 часа доброволците на Сдружение за съвременно изкуство и култура - Различният поглед, ще прожектират младежкия филм „Микрофонът", представящ ърбън културата на град Александрия в Египет. Участващите в инициативата млади хора от Гърция, Испания, Сърбия, Македония, Франция, Украйна, Англия, Япония и България ще споделят своите разбирания за доброволчеството и ползите, които то носи както за местната общност, така и в личностен план за самите младежи.
Събитието ще бъде предшествано от серия акции с раздаване на листовки и беседване с минувачите по централните улици на Стара Загора на 12 и 13 юли.
Инициативата е в рамките на проект „Посланици на доброволчеството", който се провежда едновременно в девет български града под координацията на CVS - България и с финансовата подкрепа на Национален Център „Европейски младежки програми и инициативи". Основна цел на проекта е популяризиране идеята за младежкото доброволчество и подобряване на местния капацитет за доброволчески инициативи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар