3.07.2012 г.

Пет телевизии наддават за мачовете от футболното първенство


Пет телевизии са закупили документите за търга за телевизионните права на "А" група през новия сезон. Срокът за подаване на конкретни оферти е до 9 юли.
Заинтересовани от предаването на срещите от елита са БНТ, Нова ТВ, ТВ7, TV+ и интернет телевизия, свързана с бившия президент на Черно море Красен Кралев.
Броят на желаещите да показват Левски, ЦСКА и Пирин Гоце Делчев е изненадващ на фона на скандала, който се разрази в края на миналия сезон. Както е известно БНТ не получи държавната субсидия за българския футбол и съответно не можа да плати на Вальо Михов. Фирмата на Михов имаше договорно задължение към клубовете в размер на 6 милиона лева, което бе покрито с банковата гаранция по контракта.
В резултат на всичко това фактическият финал на "А" група между Лудогорец и ЦСКА бе излъчен по ТВ7 вместо по Националната телевизия.
Малко преди това в два-три сайта се появиха смехотворни декларации, според които фотографите на редица медии нарушават авторските права, "гарантирани" от покупката на... телевизионните прaва.
Най-интересното в цялата ситуация е, че някои мачове от "А" група продължават да държат по-сериозен рейтинг от Шампионската лига например.
Въпреки това никой в България не иска да плаща големи суми за тях. Телевизиите се оправдават с ниското ниво, постоянните скандали и лошата инфраструктура по стадионите, но продължават да се натискат да излъчват мачовете от родния шампионат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар