5.07.2012 г.

Британски съвет и Cinema City представят пиесата „Франкенщайн”


Хитово представление на Кралския национален театър ще бъде прожектирано в пет български града

Британски съвет България, Международен театрален фестивал "Варненско лято" и Cinema City представят „Франкенщайн” – хитово представление на Кралския национален театър в Лондон, което поради огромния интерес по целия свят ще има повторни, ексклузивни прожекции на кино това лято.
Носителят на Оскар Дани Бойл („Трейнспотинг”, „127 часа”, „Беднякът - Милионер”) се завърна в театъра главно, за да постави тази прозорлива пиеса с участието на Бенедикт Къмбърбач и Джони Лий Милър в главните роли. От юни тя ще бъде показана отново, макар и за кратък период, по екраните на кината в цял свят. В България можете да станете част от това преживяване в киносалоните на Cinema City в София (8, 18 и 20 юни), Пловдив (29 юни), Бургас (6 юли), Русе (13 юли) и Стара Загора (20 юли). Британски съвет България и Cinema City представят „Франкенщайн” – хитово представление на Кралския национален театър в Лондон, което поради огромния интерес по целия свят ще има повторни, ексклузивни излъчвания на кино това лято.
Носителят на Оскар Дани Бойл („127 часа”, „Беднякът - Милионер”) се върна в театъра главно, за да постави тази прозорлива пиеса с участието на Бенедикт Къмбърбач и Джони Ли Милър в главните роли. От юни тя ще бъде показана отново, макар и за кратък период, по екраните на кината в цял свят. В България можете да станете част от това преживяване само в киносалоните на Cinema City. Най-запалените фенове на британския театър и на работата на Дани Бойл могат да гледат „Франкенщайн” в две версии – единствената разлика между тях е в това, че актьорите Бенедикт Къмбърбач и Джони Ли Милър си разменят ролите на Виктор Франкенщайн и Създанието. Следете как са обявени прожекциите в програмата на кината – във „Франкенщайн I” ролята на д-р Франкенщайн се играе от Бенедикт Къмбърбач, а на Създанието от Джони Ли Милър. Във „Франкенщайн II” ролята на д-р Франкенщайн се играе от Джони Ли Милър, а на Създанието от Бенедикт Къмбърбач.
Детската невинност на Създанието на Франкенщайн, затворена в уродливото му тяло, го прави безпомощно срещу враждебния свят, в който го е захвърлил с ужас неговият творец. Накъдето и да се обърне, Създанието среща само жестокост. Без приятели, все по-отчаяно и вече отмъстително, То решава да открие родителя си и да сключи с него ужасяваща сделка.
В преработката на това разтърсващо и дълбоко тревожно произведение на класическата готическа литература е залегнала необходимостта незабавно да се намерят отговори на проблеми като отговорността на учения, родителската небрежност, когнитивното познание за естеството на доброто и злото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар