9.07.2012 г.

„София Рокс” – рок половин порция


Иги бе другият голям отсъстващ от софийския фест

Иги Поп и неговата група "Иги енд дъ Студжис" не излезе пред българската публика на фестивала "София Рокс".
В информация за пристигането на "Гънс енд роузес" организаторите между другото споменали, че и преди броени часове от екипа на Иги са потвърдили, че той няма да е в състояние да излезе на сцената.
Иги е получил травма преди няколко дни, която е изглеждала сравнително лека. Тя обаче е довела до усложнения и "буквално в последния момент докторите са му забранили да пътува и да изнася концерти".
Иги и музикантите от групата се надяват да имат възможност да изнесат концерт в България възможно най-скоро, се казва още в съобщението.
Във връзка с промените в програмата в последния момент, повечето от групите удължили своите изпълнения.
Това е второто голямо име, което отпадна от фестивала. Преди дни се разбра, че хедлайнера за първия ден "Годсмак" няма да пристигнат в България заради заболяване на вокалиста. Това доведе до голямо разочарование и протести на меломани, закупили си билети само заради групата.
Организаторите отказаха да връщат пари, но предложиха на закупилите билети да доведат втори човек със себе си на стадиона в първия ден от фестивала. Впоследствие бяха пуснати и еднодневни билети за втория ден.

Няма коментари:

Публикуване на коментар