4.07.2012 г.

„Безизходица” е новото заглавие от Джeймс Патерсън в книжарниците


На тежки изпитания подлага  персонажите си Джеймс Патерсън в новия си роман "Безизходица", който излиза у нас на 6 юли.
Историята се развива в сърцето на Ню Йорк, където започват поредица отвличания на тийнейджъри. Всички жертви са деца на едни от най-богатите семейства в града. Родителите не могат да направят нищо, за да спасят отрочетата си, защото похитителят не иска откуп. Вместо това, той подлага на страховит тест заложниците си. Всеки грешен отговор води до нов труп.
Работата по случая ръководи детектив Майкъл Бенет. Партнира му агент Емили Паркър от ФБР – специалист по отвличанията. Двамата са стъписани, когато откриват, че едно от похитените момичета е отговорило на въпросите и е освободено живо, а похитителят дори е оставил отпечатък върху кожата й.
В бясна надпревара с времето и психопата, който сякаш винаги е на крачка пред тях, Бенет и Емили го проследяват чак до сградата на Нюйоркската фондова борса. В самото сърце на финансовата машина на САЩ, детективът ще трябва да надхитри убиеца и да предотврати кървавия му план.
 Джеймс Патерсън заема своето достойно място в полето на литературата още с първия си роман – „Номерът на Томас Бериман”, излязъл в края на 70-те години. За него авторът получава награда „Едгар” за най-добър дебютен роман. Тогава той е 27- годишен.
След този успешен старт писателската му кариера започва да се развива стремително, а почитателите му не крият възторга си от всеки следващ негов романов хит. Днес Джеймс Патерсън е автор на 31 романа.
Според класацията на списание Forbes за 2010 г. Джеймс Патерсън е най-високоплатеният автор в света.

Няма коментари:

Публикуване на коментар