23.07.2012 г.

Откриха най-голямата на Балканите фитнес площадка на открито


На 20 юли, на върха на парк „Митрополит Методий Кусев” /Аязмото/ в Стара Загора, официално бе открита най-голямата и модерна у нас и на Балканите фитнес площадка на открито, която е съвместна инициатива на Община Стара Загора и „Мини Марица изток” ЕАД.
Лентата прерязаха кметът на града Живко Тодоров, кметът на Страсбург Ролан Рийс, изпълнителният директор на „Мини Марица изток” ЕАД инж. Евгени Стойков и зам.-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов.
Тази нова придобивка е много важна за нашия град, каза по време на откриването кметът Живко Тодоров. Спортът е здраве и тези изключително модерни съоръжения дават възможност на всеки един човек да прекарва свободното си време спортувайки. 
83 000 лв. е сумата, която осигури „Мини Марица изток” ЕАД за изграждане на фитнеса на открито. Той е част от мероприятията, с които през тази година се отбелязва 60-годишнината на дружеството. За нас е изключително удоволствие да предоставим тази възможност за спортуване на всички, в това число и на голяма част от нашите служители, които живеят тук, посочи изпълнителният директор на „Мини Марица изток” ЕАД инж. Евгени Стойков. Надявам се това да стане любимо място на старозагорци.
Фитнесът на открито е с обща площ 681 кв. м. Монтираните уреди са от най-високия клас за фитнес оборудване. Поставени са 18 комбинирани фитнес уреда, 1 комбиниран фитнес уред за деца от 6 до 12 г., лостове и успоредки. Те са подходящи за млади и възрастни хора, за рехабилитация и спорт. Сред тях са тренажор за стягане на ханша, велоергометър и степер, тренажори за набирания, за разтягане на бедра, за изтласкване, за развитие на бедрените мускули, за стягане на коремните мускули, тренажор за стречинг и др. Детският уред включва тренажори за ханша и бедрата, велоергометър, степер и двоен крос тренажор.
За по-висока безопасност уредите са монтирани върху ударопоглъщаща каучукова настилка. Изградени са алеи, оформени са зелени площи, поставени са пейки и осветителни тела. Информационна табела дава пълна информация за достъпа и безопасността при използване на уредите.
Достъпът до фитнес площадката е напълно свободен, като общината ще осигури поддръжката и охраната на обекта.

Алеята „СТАРА Стара Загора”, само ден след монтирането на изложбените табла, се превърна в едно от най-атрактивни места за старозагорци и гостите на града. 30 снимки показват Стара Загора от началото на миналия век и привличат погледите с красивата архитектура на сградите, с промените които са настъпили с времето в улиците и парковете на града.
Тази идея се роди сред ръководството на Община Стара Загора преди няколко месеца, сподели кметът Живко Тодоров. В социалните мрежи в интернет старозагорци особено много се вълнуваха и коментираха публикувани снимки на Стара Загора от началото на миналия век. Развихме идеята и днес я виждаме реализирана в центъра на Стара Загора. Използваните снимки са от фондовете на РБ „Захарий Княжески” и Регионалния исторически музей в града.
Алеята „СТАРА Стара Загора” е разположена в центъра на града между Парк „Пети октомври” (градската градина) и бул. „Цар Симеон Велики”. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар