5.07.2012 г.

„Мъжът от съседния гроб” – е книга за щура любовна история


Парадоксална, щура и неподправена любовна история ни предлага романа на Катарина Масети, който може да открием от 9 юли по книжарниците.
„Мъжът от съседния гроб“, в превод на Елена Радинска, се превръща в международна сензация.
Книгата експлоатира измамно простия въпрос защо е толкова трудно за двама необвързани саможивци на зряла възраст да намерят път един към друг. 
Тя е Бежовата или Скаридата – изтънчена вдовица, библиотекарка, с респектиращ интелект и спретнат дом – толкова спретнат, че дори бурканчетата с конфитюр са организирани по азбучен ред.
Той е Бени – любезен, отруден и немарлив фермер, който се страхува да не остане „стар ерген“. Срещат се на гробището, разменят сияйни усмивки и... кръвта им кипва.
Катарина Масети е талантлив съвременен творец – едно от най-мощните имена в шведската литература. В актива й като писател има произведения от най-различни жанрове – истории за деца, поезия, скечове, литературни рецензии.
„Мъжът от съседния гроб“ е дебютният й роман. Книгата предизвиква необичаен фурор и бива адаптирана с голям успех в киното и театъра. Към този чудноват, изплетен с топлота и сладка ирония роман, неминуемо ще се пристрастите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар