6.07.2012 г.

Новата, четвърта „Ледена епоха” ще показват през март 2013-а

Продълженията имали кармата да са по-слаби от оригинала? Не и когато говорим за най-успешния анимационен продукт на "Фокс" и студиото Blue Sky. С общи приходи от близо 2 милиарда долара (като всяка от първите 3 части е по-доходоносна от предишната) "Ледена епоха" поддържа постоянно качеството и - очевидно е - интереса на публиката.
Четвъртата серия идва, подгрявана отново от незабравимата катерица Скрат. С все лакомията си и проклетия жълъд, който преследва от праисторическо време, тя продължава да причинява геоложки катаклизми. Този път континентите се разделят, за да образуват днешната карта на света (оглеждайте се за крайно смешната трактовка на легендата за Атлантида). Това поставя в опасност семейството на мамута Мани. Той вече има не само съпруга, която се мисли за опосум, но и китна дъщеричка на име Прасковка, която му пробутва пубертетски номера. В тази тежка семейно-геоложка ситуация Мани се оказва върху самотно плуващ леден блок заедно със своите стари приятели Диего - саблезъбия тигър, и противния ленивец Мани, този път придружен от беззъбата си баба. Те се изправят срещу банда пирати. На Диего предстои да срещне любовта, а на бабата - да завъди необикновен домашен любимец...
Филмът отново предлага много хумор, свежи картинки и развлечение за деца от всички възрасти. Както и третата серия, е в неизбежното напоследък 3D - гарантиращо по-големи приходи с по-високите цени на билета. Режисьорът ветеран за поредицата Карлос Салдана този път е отстъпил мястото си на Майк Търмайер, с когото работиха над "Ледена епоха 3", и Стив Мартино. Непроменени обаче са гласовете зад любимите праисторически герои - Рей Романо, Джон Легуизамо, Денис Лиъри за оригинала срещу Христо Мутафчиев, Георги Тодоров и Николай Урумов за нас. Новите попълнения са все певици. Дженифър Лопес е удачно избраната за САЩ Прасковка, младата Весела Бонева дава закачливо настроение на подрастващата мамутка. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар