10.07.2012 г.

Шестима пострадали в „КонтурГлобал Марица Изток 3“


Шестима души пострадаха при производствена авария в ТЕЦ „Контур Глобал Марица Изток” 3”.
Инцидентът е станал при опит да се пусне в експлоатация първи енергоблок след планов ремонт. Гръмнала е тръба с високо налягане.
От аварията най-сериозно е пострадал 54-годишният Борислав Методиев, който е паднал от 14 метра височина. Той е настанен в старозагорската болница с тежка гръдна травма и опасност за живота, но към момента състоянието му е стабилизирано.
Останалите работници са с по-леки наранявания. От полицията и инспекцията по труда са започнали проверка по случая.
"До момента няма конкретни и ясни данни, защо се спуква въпросната тръба,” каза Йордан Йорданов от Дирекция „Инспекция по труда” - Стара Загора. По думите му работниците са били инструктирани, имали са необходимите лични предпази средства и работно облекло. По думите му инцидентът е станал по време на ремонтни работи 2:50 часа, на 9 юли.
Пострадалите са служители на „Контур Глобал Оперейшънс България” и на „Монтажинженеринг”, външна фирма, наета за ремонтни дейности. Тежко пострадалият Борислав Методиев е работник на „Монтажинженеринг”.
КонтурГлобал Марица Изток 3“ е информирала своевременно съответните институции и им оказва незабавно съдействие. Компанията води вътрешно разследване за установяване на причината за инцидента, пише в официално изявление на централата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар