13.07.2012 г.

Определиха кучешките алеи в Стара Загора


Община Стара Загора информира, че с решение на общинския съвет от 28 юни 2012 г. са регламентирани местата където могат да се разхождат домашните любимци. Предстои те да бъдат обозначени с табели на входовете и изходите.
1. На територията на АБ Център – североизточната част на Станционна градина, югозападната част на Беройска градина и парк М. М. Кусев – между източната алея и поделението.
2. На територията на АБ Железник - ул. „Ген.Пашинов срещу бл. № 18 и до жилищна кооперация Информат.
3. На територията на АБ „Запад - в пространството между бл. 62 и бл. 63 в кв. Три чучура – север, в междублоковото пространство западно от бл. 51 в кв. Три чучура – юг и в пространството между бл. 32 и бл. 33 в кв. Казански – запад.
4. На територията на АБ Изток - в източната част на Зеления клин по ул. Иван Вазов, в югозападната част на парк Бедечка – източно от магазин Лидл, югоизточната част на парк Бранителите на Стара Загора – в района на кв. Самара – 1.
5. На територията на АБ Зора - в градинката зад автобусната спирка срещу ул. Хрищян войвода
6. На територията на АБ Кольо Ганчев - северната част на УПИ № V, с административен адрес бул. Св. П. Евтимий № 7.
На следващо заседание на Об.С – Стара Загора, общинска администрация трябва да направи предложение за определяне на допълнителни обособени площи на територията на АБ Център и АБ Лозенец.
Община Стара Загора напомня на всички собственици на домашни кучета, че е абсолютно забранено разхождането на животните на територията на детски ясли и градини, детски и спортни площадки и училища; в дворовете на здравни заведения и заведения за социални грижи; на територията на уличното озеленяване, извънселищното озеленяване и паркове, междублоковите пространства. Разрешено е преминаването на животни компаньони през териториите на междублоковите пространства и уличното озеленяване до отвеждането им на определените за разходка места, съобщиха от пресцентъра на Обищината. При констатирано нарушение на собственика на домашния любимец ще се налага глоба до 200 лв.

Няма коментари:

Публикуване на коментар