27.07.2012 г.

Нови лотарийни игри стартират в страната


Лотарийни игри ще се организират от още един частен оператор - "Ню геймс".
От началото на тази седмица компанията предлага билети за своята игра "Национална лотария" с общ награден фонд 10 млн. лв. Фирмата е свързана непряко с групата хазартни компании, в които собственост има и Васил Божков -  "Еврофутбол" и "Евробет".
Навлизането на нов играч в сегмента на лотарийните игри означава, че частният сектор вижда потенциал в този тип бизнес. В същото време държавната лотария губи пазарен дял в няколко поредни години. Миналия март парламентът дори гласува тя да се влее към Българския спортен тотализатор.
Досега "Евробет" беше единствената частна фирма, която имаше лиценз за организатор на лотарийни игри.  На практика обаче старият играч е свързан с новия през няколко дъщерни компании. Така че може да се говори за разширяване на бизнеса на един играч.
"Ню геймс" обяснява навлизането си на пазара с възможностите за бизнес, които България предлага за хазартната индустрия, и още през първата година тя ще допълни портфолиото си с още 3 игри освен стартиралата вече "Национална лотария".
"Много се интересуваме от игрите от разстояние, които бяха разрешени с влезлия в сила от този месец нов закон за хазарта. Ще изчакаме да се запознаем с подзаконовата нормативна уредба, за да вземем решение за навлизане на пазара на тези игри", коментира изпълнителният директор на "Ню геймс" Калин Попов.
Той допълни, че пазарът на лотарийни игри в България е много слабо развит, но в рамките на 3 години може да се достигнат оборотите, реализирани на сходни с България пазари. Това по думите му означава годишни приходи в размер на 60-70 млн. лв.
Справка в Държавната комисия по хазарта показва, че лотарията, за която е издаден лиценз, ще има три разновидности - "Сбъдни мечтите си", "Бързи пари" и "Лесни пари". Отделно "Ню геймс" вече имат лиценз и за организиране на залагания върху случайни събития.
Индиректният й собственик "Евробет" пък организира играта "Изтрий и спечели" с разновидности на име "Астро", "Щастливи години" и "Коктейл на късмета".
Бизнес ентусиазмът на частните организатори контрастира с резултатите, които отчита държавната лотария. За 2010 г. тя е реализирала приходи в размер на 3.38 млн. лв., а през следващата година те падат тройно до 1.06 млн. лв.

Няма коментари:

Публикуване на коментар