12.07.2012 г.

Предостави база на театър „Любомир Кабакчиев”


С 24 гласа „за” и 2 „против” Общинският съвет прие предложението на кмета на община Казанлък, свързан с театър „Любомир Кабакчиев”.
Така със своето решение от днес, 11 юли 2012 г., общинските съветници предоставиха безвъзмездно имот – публична общинска собственост, на театър „Любомир Кабакчиев”, представляван от директора Диана Рамналиева. Имотът е с площ 310 кв.м и сграда от 82 кв.м в него, намиращ се на ул. „Цар Симеон Велики”. Това е сградата, в която се помещаваше офисът на Японската агенция „Джайка” при работата й по съвместен проект с Община Казанлък преди няколко години. Мястото ще бъде седалище на общинския театър, каквото той досега нямаше. В едноседмичен срок директорът на театъра Диана Рамналиева трябва да предприеме действия по освобождаване на помещенията в НЧ „Искра -1860”. ОбС  я упълномощи  да наема необходимите помещения за  репетиции и представления, като спазва бюджетната рамка. На директора са предложени офертите за ползването на  сцената на Военния клуб и  ДК „Арсенал”.
От месец април общинската трупа е с прекратен  договор за ползване на помещения на   НЧ „Искра - 1860” , тъй като настоятелството заяви искане за заплащане на  месечен наем от  5415 лв. без ДДС,  както и за допълнителен наем за ползване на реквизит, костюми, декори от спектаклите в размер на 557 лв. без ДДС. Плащането на годишна сума от 72 хиляди лева /без ДДС/ е непосилно за бюджета  на трупата, която вече е с  преразход на бюджета за полугодието. На сесията днес бе оповестено, че театър „Любомир Кабакчиев” на практика е загубил целия си материален актив, съгласно договор сключен между досегашния директор на театъра и НЧ „Искра -1860”. Съветниците бяха информирани и за още установени нередности, сред които са – партидата за електрическата  енергия на НЧ „Искра-1860” се води на Общинския театър; всички разходи по автобуса на читалището, ползван и от театъра, и от останалите читалищни формации, се поемат от бюджета на театъра; досегашният директор е имал три трудови договора на обща стойност близо 2000 лв.; закупени са били два мобилни телефона за служители на стойност 1100 лв.
Общинският съвет реши още  числеността на персонала  на „Любомир Кабакчиев” да бъде динамична в рамките на не по-малко от 15 и не повече от 35  щатни бройки, като тук бе направено и гласувано допълнение при намаляване на числеността работодателят да се съобразява с чл. 130 а от Кодекса на труда.
Местният парламент задължи директора на общинския театър да предприеме необходимите действия за изпълнение на решението, а кметът на Община Казанлък Галина Стоянова да преустанови временно изплащането на субсидията на театър „Любомир Кабакчиев” с изключение на средствата,  необходими за  минималното трудово възнаграждение, дължими осигуровки и средства за издръжка,  до извършване на структурните промени в общинската трупа  и изготвянето на нов репертоарен план.
С гласуването си съветниците допускат предварително изпълнение на днешното решение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар