30.01.2013 г.

Руски рокери канят „Рамщайн” да изпълни песен за юбилея от Сталинградската битка


Мотористите-членове на рокерския клуб "Нощните вълци" обявиха, че вече водят преговори
с германската метал машина "Рамщайн" за изпълнението на една съветска патриотична песен по време на тяхното гостуване по случай 70-годишния юбилей на Сталинградската битка.
Припомняме, че тази година се навършват 70 години от героичната победа на съветските войски над силите на Третия райх край Сталинград.
"Нощните вълци" са известни с това, че всяка година организират известния мотокрос Сталинград - Севастопол. Лидерът на мотоциклетистите, Александър  Залдостанов, по-известен с прякора си "Хирурга" призна пред руските медии, че вече са установили връзка с германската банда.
Според него, ще бъде много интересно, ако група като "Rammstein" се съгласи изпее на руски език съветски военен марш от времето на Втората световна война.
От няколко години насам не спират обвиненията към "Рамщайн" в популяризиране на някои нацистки идеологеми. Например клипа към песента "Stripped" се възприема от мнозина като "съвременен образец на нацистка пропаганда", тъй като се основава на документалния филм на Лени Рифенщал "Олимпия" от 1936 г. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар