30.01.2013 г.

„Недадените” – готвят нов сериал за спасяването на евреите


"Недадените" - така се нарича новият исторически сериал, който тръгва през март по БНТ. Той проследява съдбите на българските евреи, чийто живот се преобръща с влизането на България във Втората световна война. Режисьорският тандем Емил и Вито Боневи са автори и на сценария, върху който работят цели 8 години. Този път темата ще бъде разгледана без тя да се фокусира върху ръководната роля на БКП.
"Недадените" е филм, който връща 70 години назад във времето и пресъздава едни от най-драматичните събития от българската история. Сюжетът преплита исторически факти с конкретни съдби, съобщават от националната телевизия. "Сложната история, пречупена през личното отношение на героите, които са замесени в нея, правят филма истински, откровен и дълбок и в крайна сметка, интересен", коментира актьорът Пенко Господинов, изпълняващ централна роля.
Продуцентът Мирослав Боршош приема проекта като предизвикателство заради особеностите на епохата, които трудно се пресъздават на лента, и има амбиции да покаже филм, конкуриращ световните образци по темата. Владо Пенев, Мариус Куркински и Димитър Баненкин са част от актьорския състав, в образа на цар Борис III се превъплъщава Пенко Господинов, а главната женска роля играе Лидия Инджова. "Много се гордея, защото Лиляна Паница е име, което не се споменава много често в историите, свързани със спасяването на евреите, а тя всъщност е допринесла страшно много", разказва Лидия Инджова за своята героиня. Музиката е дело на Стефан Вълдобрев. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар