17.01.2013 г.

В средата на май излиза новата книга на Дан Браун


На 14 май трябва да се появи на бял свят новият роман на Дан Браун и според запознати той ще носи заглавието "Ад", писаха американските таблоиди. Естествено, в центъра на шеметните събития, описани в книгата, ще бъде професорът от Харвард Робърт Лангдън, който се изяви като главен герой в "Шифърът на Леонардо", "Шестото клеймо" и "Изгубеният символ". Браун казва, че е изучавал Дантевия "Ад" като студент, но не толкова задълбочено, колкото при сегашните си проучвания във Флоренция. Без да дава детайли за повествованието, Браун обещава на читателите новият му роман да ги поведе във впечатляващо приключение в едно мистериозно царство, в лабиринт от загадки, символи и много повече от няколко тайни проходи на антични сгради. Напълно възможно е писателят за пореден път да предизвика противоречиви оценки, както направи с "Шифърът на Леонардо".
"Ад" ще се появи на 14 май, седмица преди да излезе от печат друго дългоочаквано заглавие - "И планините отговориха" на Халед Хсейни.
"Ад" ще отведе читателите в Италия, в дълбините на мистериозната действителност, описана в едноименното произведение от Данте, което Браун е изучавал като студент и което продължава да го вълнува.
"Макар да бях изучавал "Ад" на Данте, едва наскоро си дадох сметка за неподатливото на времето въздействие на творбата му върху модерния свят", коментира 48-годишният писател, чиито книги са преведени на 51 езика по целия свят.
Заедно с Columbia Pictures, Imagine Entertainment и режисьора Марк Романек той разработва кино адаптация по "Изгубеният символ", в която отново ще участва Том Ханкс. Това ще бъде първата адаптация по роман на Браун, която няма да бъде режисирана от Рон Хауърд. Този път режисьорът ще влезе в ролята на продуцент, докато самият Браун си партнира с Дани Стронг (Buffy the Vampire Slayer) за адаптирането на сценария.

Няма коментари:

Публикуване на коментар