18.01.2013 г.

„Мелодия от небесата” представя тибетския танцов театър в НДК


На 21 февруари от 19,00 часа в Зала 1 на НДК за първи път в България ще бъде представен танцовият тибетски театър "Мелодия от небесата".
В постановката се разказва за изкуството на Изтока, като ще бъдат показани и традиционните за Тибет танцови носии и музика.
Гост-изпълнители на спектакъла са артистите от китайската танцова формация на район Гандзъ, намираща се в провинция Съчуан.
На сцената ще видим над 30 участници от тибетската трупа, основана през 1958 г., чийто общ състав наброява близо 200 танцьори.
С повече от 1000 представления в Азия, Европа и Африка и над 400 награди за 50-годишната си история, танцовата формация е успяла да добие популярност като една от най-добрите в Тибет.
Сред най-известните спектакли на трупата са "Love song of Kangding", "Can't help singing", "The Soul of Tibetan dance", "Dreamlover" и др.
Танцовият театър "Мелодия на небесата" ще бъде показан у нас по случай настъпването на китайската Нова година (Чун Дзие), която през 2013 г. започва на 10 февруари и е под знака на змията.
Инициативата се организира с помощта на Националния дворец на културата и Посолството на Китайската народна република в България Цените на билетите са от 15 до 50 лева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар